sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Ristijärven ryhmänäyttely 31.7.2016

No nyt sitten koitti tämäkin päivä, kun saatiin vihdoin tämäkin punanuttu ihan viralliseen näyttelyyn!

Koiraa hankkiessani mietin, etteivät näyttelyt olisi mikään hirveä paha, mutta jostain syystä koiran tulon jälkeen torppasin ajatuksen kokonaan viedä tuo kakara näytille (sori Sini :'D). Tämäkin johtui kenties ihan vain mun omasta epävarmuudesta sekä kokemattomuudesta: ei ollut ketään tuttua kuka olisi koskaan näyttelyssä pyörähtänyt eikä mulla ollut mitään kontakteja edes ottaa selvää, missä päin Kuopiota ja Kajaania järjestettäisiin mätsäreitä, jonne olisi voinut mennä harjoittelemaan kehäkäytöstä. Siispä näytille vienti vain venyi ja venyi, kunnes tänä kesänä lähdettiin koluamaan mätsäreitä ihan puhtaasti huvikseen.

Aamullahan me oltiin ylhäällä jo ennen kukon rääkäisyä että mä sain paniikissa kasailla itseäni ihan rauhassa... Ei ollut mitään hajua minne pitää ajaa, mitä pitää ottaa mukaan, missä kehät sijaitsee, miten mut huudetaan kehään, mitä mun pitää tehdä kun oon siellä ihan yksin ja liuta muita kysymyksiä. No, näyttelyt eivät onneksi olleet kuin puolen tunnin ajomatkan päässä joten ei tarvinnut ihan aamu kuudelta hypätä rattiin :D

Paikan päälle saavuttiin (vähän liiankin) hyvissä ajoin, sillä eihän mulla ollut hajuakaan, että 14 pystärin arvostelussa menisi reippaasti yli tunti. Ainakin saatiin tottua hälinään, jossa Nuka meni yllättävän lunkisti! Siis lunkisti! Tuo koira, joka oli aikaisemmin väenpaljoudessa täysi stressipesäke. Mätsärit olleet siis pelkästään hyväksi!
Ennen meidän vuoroa kerkesin naputtaa puhelimen näytön melkein halkeamisen partaalle panikoidessani facebookin kautta etänä peukkuja pitävälle kaverille ja viimeiset sekasortoa lähentelevät viestit ennen kehään menoa olivat hyvinkin ytimekkäitä:

KOHTA
äääääääääö
paniikki
sydän takoo ittesä rinnasta ulos

No, vissiin ihan hyvä että takoi, sillä pienen jännityksen saattelemana Nuka esiintyi todella kivasti ja arvosteluksi napsahti AVO ERI1 SA PU1 SERT ROP!
Niin anteeksi mitä?! Kun me vaan aateltiin hakea se H, maksimissaan EH ja lähteä saman tien kotiin?!

Tuomari Erja Nummi sanoi Nukasta seuraavaa: Erinomainen tyyppi. Oikeat mittasuhteet. Tasapainoisesti rakentunut. Sopiva luuston vahvuus. Hienot päänlinjat, oikea ilme. Sopiva eturinta ja rungon tilavuus. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä raajaluusto ja käpälät. Tehokkaat liikkeet. Oikea laatuinen karvapeite ja kaunis väritys.

 Ei jaksanut enää pönöttää, joten tässä tämmöinen klassinen keittiönpöytäkuva :'D

Nummi toivoi Nukalle vielä hippusen massaa (tämän arvasinkin ja olin jo ihan varma, että tähän tuo koko homma tyssähtää), mutta noin muutoin piti oikein kovasti :) Nuka on ollut kyllä todella, todella maltillinen tuon oman massansa suhteen. Hitaasti mutta varmasti sitä kuitenkin kertyy, joten odotellaan ihan rauhassa. Arvostelu tuli silti täytenä yllätyksenä! Kilpakumppaneitahan meillä ei ollut, mutta ihan hyvin olisi voinut tuomari jättää sertit ja muut jakamatta ja antaa vaikka sen pelkän EH:n. Ryhmäkehässä ei tullut sijoitusta, mutta se nyt ei todellakaan haitannut. Pitkä päivä oli jo takana ja kaiken lisäksi vettä alkoi tulla kuin saavista kaataen :'D

Sanoisinko, että aika onnistunut päivä takana, vaikka ollaankin nyt molemmat ihan ryytyneitä! Nummi oli todella lempeä ja ystävällinen tuomari ja näin ollen saatiin yksi positiivinen näyttely- ja etenkin pöytäkokemus lisää. Pienet mokailutkin annettiin anteeksi (Nuksun ravissa oli hieman toivomisen varaa ja pöydällä meinasi kerran laskea pyllyn maahan), mutta eläviä olentojahan nämä onneksi on eikä mikään näistä toimi aina niinkuin kone. Säkäkin mitattiin, olisi pitänyt kysyä paljonko tulos näytti. Summa summarum: Eipä olisi voinut paremmin meidän eka näyttely mennä! Oon niin ylpeä ja tyytyväinen tästä mun pienestä punanutusta <3 Kiitos vaan meitä tsempanneille, ehkä me yritetään saada tästä vielä muotovalio ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti